Bregenzerwald

Vakantie in Vorlarlberg Oostenrijk

Bregenzerwald

Het Bregenzerwald maakt indruk met zijn veelzijdig landschap: de groene heuvels van de Voralpen gaan perfect over in tot 2.300 meter hoge toppen. Naast schaduwrijke bossen liggen romantische rivierdalen en verborgen bergmeren. Ongeveer 2.000 kilometer uniform aangegeven wandelwegen en enkele bergtreintjes brengen de gast naar de mooiste plaatsen en uitzichtpunten. Ontdekkingstochten in de natuur en uitdagende programma's worden door de outdoor-experts gevormd: rafting, canyoning, klimmen, en paragliding bijvoorbeeld.

Het Bregenzerwald staat ook voor zijn goede keuken en vooral voor de uitstekende bergkazen bekend. Op de KäseStrasse, een buitengewoon coörperatieproject van boeren, kaasboeren, herbergiers en handwerkers, krijgen bezoekers inzicht in de kaascultuur en worden het hele jaar door bezichtingen en evenenmenten georganiseerd.

informatiegids (gegevens uit jaar 2008)

Bregenzerwaldkaart

Vanaf een verblijf van 3 dagen wordt na betaling van de toeristenbelasting de Bregenzerwaldkaart beschikbaar gesteld. Deze kaart geeft recht op gratis gebruik van de zomerliften, het openbaar vervoer in het bregenzerwald (bus) en openbare zwembaden.

De kaart is geldig van 1-5 tot 1-11.

www.bregenzerwald.at

www.mellau.at

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl