Zomer Activiteiten

Oostenrijk / Vorarlberg / Bregenzerwald / Mellau / Damüls

Algemeen

bergsee

Het gehele jaar door worden voor inwoners en toeristen verschillende activiteiten georganiseerd.
Van Hoogcultuur met typisch traditionele activiteiten tot aansprekende en sportieve activiteiten.
In de directe omgeving is een breed aanbod van de verschillende activiteiten te vinden voor jong en "ouder", voor rustzoekers of sportievelingen, voor genieters kortom voor iedereen.
U kunt zelfstandig activiteiten ondernemen of indien gewenst ondersteuning door professionele begeleiding die beschikbaar is.

www.lion-events.at www.outdoorinput.com www.activ-zentrum.at www.outdoor.at www.waldseilgarten.at www.rappenlochschlucht.at

Bregenzerwaldkaart

wandelen

Vanaf een verblijf van 3 dagen wordt na betaling van de toeristenbelasting de Bregenzerwaldkaart beschikbaar gesteld. Deze kaart geeft recht op gratis gebruik van de zomerliften/kabelbanen, het openbaar vervoer in het bregenzerwald (bus) en openbare zwembaden.

De kaart is geldig van 1-5 tot 1-11.

Wandelen, Nordic Walking en bergtoeren

De omgeving biedt een waar wandelparadijs dat niets te wensen overlaat. Makkelijke wandelingen over de vlakke weiden en dalen, door de bossen of langs de Bregenzer Ache. nordic
Korte wandelingen of uitstapjes voor een hele dag, alles is mogelijk. Of gaat u liever bergwandelen in de Alpen? Direct voor het appartement vertrekt de bus naar de bergbanen van Mellau of Damüls die u verder naar boven brengen. Een rondwandeling is niet noodzakelijk want de gratis busdienst brengt u aan het einde van de dag weer terug bij het appartement.

Familiewandelwegen 650 km
Bergwandelwegen 700 km
Berttoppen 45 km
Nordic Walking Routen 125 km

een aantal wandelroutes in de directe omgeving

Fietsen en Mountainbike

Geasfalteerde en natuurfietspaden brengen zijn aangelegd op vlak of juist heuvelachtig terrein. Fietstochten over de paden, langs de rivieren en in de bossen. Voor een ieder zijn er aansprekende en passende ritten mogelijk. Ook ideale routes voor families met stopplaatsen op sprookjesachtige plekjes of sfeervolle restaurants. Met het fietsverhuursysteem "next bike" kunt in de verschillende omliggende gemeentes een fiets verkrijgen/huren en die u bij iedere andere deelnemende gemeente weer kunt inleveren. Mountainbiken van eenvoudige tot extreme routes en afdalingen. Biketechniek trainingen zijn mogelijk alsmede halve tot meerdaagse toertochten met overnachtingen in hutten, pensions of hotels..

Watersport en zwemmen

In diverse gemeentes bevinden zich zwemgelegenheden met ligweides en attrakties.

Paragliding

paragliden

Zelf vliegen/pargliden of een tandemvlucht maken is mogelijk, waarbij de schoonheid van het landschap van boven ervaren kan worden. Een onvergetelijke belevenis. Er zijn vele mogelijkheden met professionele ondersteuning in de omgeving. Andelsbuch (15 km van Hirschau) is een waar walhalla voor de paraglider.

www.andelsbuch.at

www.gleitschirmschule.at

Golfen

www.golf-bregenzerwald.com

Cultuur

Heeft u even genoeg van alle activiteiten en inspanningen dan zijn de volgende culturele bestemmingen een bezoek waard: Heimatsmuseum Alberschwende/Bezau/Egg, Mesmers Stall in Alberschwende, Alpsennereimuseum Hittisau, Alpmuseum 'Uf'm Tannberg" in Schröcken, Juppenwerkstatt Riefensberg, Angela Kauffmann Museum in Schwarzenberg, Franz Michael Feler Museum Schoppernau, Frauenmuseum Hittisau.

www.vorarlbergmuseen.at

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl